Vilka frön sår du i vår?

Energin i trädgården börjar komma igång mycket nu och det får mig att tänka på vilka frön jag själv sår, inombords. Jag har inga vidare gröna fingrar, men med åren har ett behov att ha mina händer i jorden regelbundet börjat växa. Så tänker jag på min inre, mentala trädgård nu när våren är här. Vad vill jag låta växa? Vilka frön vill jag så? Vad är det som ryms i skuggsidorna, växer det något ogräs? Är det något där i mörkret som behöver få komma ut i ljuset? Kanske få näring och vatten? Är det något där ute i ljuset som har blivit alltför dominant?
Reflektion.

Hoppas att du hänger med i min liknelse.
Jag är väldigt förtjust i det här att likna vårt inre med en trädgård. Det är så självklart att de flesta växter behöver omväxling för att växa, precis som vi människor. Vi behöver också omväxling för att växa. Till och med när livet är perfekt behöver vi vara flexibla och växa för att kunna bibehålla det som gör oss gott. Vi är i ständig rörelse, ständig förändring, mörkt och ljust – och det är något fint i det. Det skapar balans.

Jag har sått några frön av intentioner för april, kanske är det något som du också vill göra?
Här delar jag med mig av mina.

♡ I april välkomnar jag regelbunden dagsvila, för att ökad ork ger mig bättre förutsättningar att göra kloka val hela dagen igenom.
♡ I april unnar jag mig rörelse så ofta som möjligt och tillsammans med barnen.
♡ I april tar jag mig tid att skapa strukturer för mitt arbete och min fritid för att öka känslan av närvaro och sund kontroll.
♡ I april tar jag mig tid att rensa mitt hem, min trädgård och mitt inre för att skapa mer plats till det som ger mig njutning och livskvalitet.

/ Nadja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...