Vatten – har du provat?

Jag möter många som lider av spänningshuvudvärk, koncentrationssvårigheter, trötthet och allmän värk. Många gånger ställer jag frågan om hur vätskeintaget ser ut. Många gånger möts jag av en frågande blick när jag föreslår att byta ut 90% av vätskeintaget varje dag – till vatten. Helt vanligt kranvatten. Inget kolsyrat, smaksatt vatten. Bara vanligt vatten.
Många behöver även öka vätskeintaget mellan måltider en aning, men för andra gäller helt enkelt att byta ut sin energidryck/sportdryck/mineralvatten/juice/smoothie/läsk/kaffe/te/vin/öl etc till vatten.

Kanske anar du vad många av mina kunder upplever några veckor in med den här nya vanan?
En återfuktad kropp får mer sällan spänningshuvudvärk.
En återfuktad kropp känner lättare mättnad och sund hunger.
En återfuktad kropp ger en ökad förmåga att fokusera.
En återfuktad kropp verkar gynnsamt för matsmältningen, njurar och levern.

Nu menar jag självklart inte att vatten är någon magisk medicin som hjälper mot all världens krämpor. Men att dricka vatten och att dricka en lagom mängd varje dag gör en större skillnad för hälsan än många anar. Har du provat? Jag skulle annars vilja uppmuntra dig att göra det.

Jag skulle vilja be dig att utforska vad ett balanserat intag av vatten varje dag kan göra för dig och ditt mående. Jag skulle vilja be dig att inte underskatta effekten av kranvatten. Det finns inte någon annan vätska som kan mäta sig med hälsoeffekterna av just vatten ♡
Så fyll en flaska varje morgon och låt den vara tom vid dagens slut. Varje dag från och med idag : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...