VĂ€lkommen kreativa april ?

SÄ Àr april kommen, en tid dÄ naturen spirar och förbereder för blomning. Energin i skogen Àr fantastisk!
Samtidigt Àr ju april hÀr pÄ ett sÀtt som mÄnga av oss aldrig hade kunnat drömma om.

För mig Àr Covid-19 Ànnu en tydlig pÄminnelse om att praktisera nÀrvaro och tacksamhet mycket och ofta. En pÄminnelse om vikten av att hÄlla sig utvilad och alert för att kunna vara till hjÀlp. Mycket lik den pÄminnelse jag redan har i vardagen sedan mÄnga Är, tack vare mitt barn.


Det sÀgs att april, och sjÀlva Ärstiden vÄren, Àr en tid för kreativitet och jag upplever att Covid-19, och allt som viruset för med sig, verkligen sÀtter kreativiteten pÄ sin spets.
Vi ser företag som stÀller om till digitala tjÀnster, produktion av skyddsmaterial och handsprit, intensivutbildningar som skapas för att kunna bemanna dÀr behoven finns. Facebookgrupper skapas för att enkelt hjÀlpa de som behöver. MÀnniskor hittar nya sÀtt att mötas och umgÄs, man stöttar smÄföretagare och bidrar pÄ olika sÀtt. Varje gÄng jag lÀser sÄdana nyheter tar jag en liten paus för att verkligen lÄta mig glÀdjas och inspireras.
Det finns ett tydligt ljus mitt i den hÀr pressade tiden och jag tror att det Àr vÀldigt viktigt att ta sig tid att se det.

Det Ă€r en tid att lyssna in och ”hĂ€mta hem sig sjĂ€lv”. En tid att varsamt men bestĂ€mt besluta sig för nĂ€r och var och varför vi gör som vi gör, sĂ€ger det vi gör, tĂ€nker det vi gör.


En mening som kommer till mig vĂ€ldigt ofta nu Ă€r ”be of service”. Hur kan jag serva? Vad har jag för plan? Vad har jag för plan B? Vad Ă€r det vĂ€rsta som kan hĂ€nda? Vilka Ă€r mina största rĂ€dslor just nu? Vilken Ă€r den konstruktiva vĂ€gen framĂ„t?

Min konstruktiva vÀg framÄt handlar framför allt om det allra mest grundlÀggande. Att hÄlla mig och min familj utvilad, mÀtt och i sÄ fysiskt och mentalt bra form som möjligt. Den handlar Àven om mer praktiska saker som att hitta lösningar för att jobba vidare med allt det jag Àlskar och skapa inkomst för att klara av nÀsta kvartalshyra. Jag mediterar i det vÀrsta som kan hÀnda, jag mediterar i det som Àr gott. Jag mediterar för att hÄlla hela mig i balans. Jag gör mitt bÀsta för att navigera medvetet och vaket.
Ibland gÄr det bra och ibland gÄr det lite mindre bra : ) Det Àr okej.

Jag hoppas att du mÄr bra ?
Varm kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...