Vad ger du näring?

Vilka tankar ”vattnar” du? Vilka förhållningssätt ger du mest näring? Väljer du medvetet att vara tacksam för det som är gott? Tänker du ofta tankar som ger dig kraft och en känsla av att vara kapabel att klara av din dag eller vecka? Präglas din inre dialog av negativa tankegångar, oro och grubbel?

Bara stanna upp en stund, gärna direkt på morgonen, och gör en liten inventering av vilka automatiska tankar som cirkulerar. Kanske finns det tankegångar som inte gör dig gott? De allra flesta tankar vi tänker är samma tankar som igår och igår och igår. Frågan är om de är välgörande tankar som tar dig närmre dina mål eller om du omedvetet ”vattnar ogräs”?

Välj dina tankar medvetet och varsamt så ofta det går. Föreställ dig gärna ditt inre tanke- och känsloliv som en trädgård där du själv ansvarar för att rensa bort ogräs, vattna och hålla friskt och vackert. Som en trädgård där förmultningsprocessen och vintervilan är nödvändig för att nytt ska kunna växa och frodas så småningom. Vilka fröer vill du så i höst? Vad vill du kasta i komposten? Växlingar av väder, temperatur, färger och ljus är helt naturliga. Även i vårt känsloliv och energinivå. Precis som den fysiska trädgården behöver även vi få växla och skifta. Men det är viktigt att blicka inåt regelbundet för att lägga märke till vad som går på repeat.
Mår din inre trädgård bra? Om inte, vad kan du göra för att ge näring åt det du faktiskt vill ha mer av? Om ja, hur kan du se till att fortsätta ge vatten och näring så att det goda håller i sig?

Att regelbundet inventera invanda mönster genom stilla reflektion i ensamhet är ett fantastiskt sätt att börja leva mer av det liv som du vill leva. Du har tillgång till din egen inre trädgårdsmästare hela tiden.

♡ Nadja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...