Tillitens torsdag

Regnet smattrar, barnen är på förskolan och skolan. Under en filt i soffan smattrar mina fingrar mot tangentbordet.

Just nu är jag djupt berörd av programmet Lyckomaten på svt.play. Har du sett det?


Allra mest är jag djupt berörd av hur mycket gott som kommer med att våga tro på det som är gott. Det bor en skaparglädje och energi där som smittar och öppnar dörrar. Just idag känner jag mig värdig att ta del av allt det som just nu är så fantastiskt gott, utvecklande och spännande i mitt liv, min självbild och mitt företagande.
Och det slår mig att ALLT som kallas inspiration, motivation, livskvalitet och stresstålighet (dvs en god återhämtningsförmåga) har sin grund i en sund självkänsla, en kärleksfull självbild. När jag är snäll mot mig själv, blir världen en snällare plats. I det snälla bor trygghet. I trygghet vågar jag förändras och ta mig dit jag vill.

Sen kommer ju livet ikapp förr eller senare och den gamla kritikern, risiga självbilden och hårda dömanden om både sig själv och andra tar återigen över : ) Men jag tänker att det är en del av den långsiktiga balansen. För att utveckla förmågan att verkligen njuta av det ljusa behöver vi vara bekanta med mörkret.

Och just idag känner jag tillit. Tillit till mig, tillit till mina barn, till Mathias. Jag känner mig helt förankrad i att allt är precis som det ska just nu. Inte för att ”allt” på något sett är perfekt, utan snarare för att det är good enough.
Jag börjar faktiskt tro att good enough är bättre än perfekt. Hur känner du inför good enough och perfekt?
I good enough upplever jag att det finns gott om utrymme och plats att prova sig fram. Där finns plats för lek, skaparglädje, dynamik och utveckling.
På det temat går jag in i december med hela fyra dagar att rå om mänskliga människor med avslappningsmassage, medveten närvaro och hållbar hälsa.

Att skapa utrymmen för vila gör mig lycklig ända in i märgen. Att serva andra med beröring för återhämtning ger mig liv och mening.
Hos Rackarungens har jag hittat hem i snäll och varsam hudvård. Oljorna är redo att serva dig från och med den 15 november : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...