Tack november, du lärde mig mycket

      
Henry, sju år och alldeles underbar

Vilken fredagmorgon!
November är en tuff månad för mig, har varit i många många år. Det som hände i år var att jag blev väldigt medveten om vad som var då och vad som är nu, men ändå hade jag inte ro att lugna ner tempot, utan fyllde istället på med aktiviteter så pass att energin var låg under flera veckor. Eftersom jag har en historia av återkommande depressioner vet jag ju verkligen hur viktigt det är att lyssna in kroppen, men det fanns ett stort motstånd till att göra just det. Det var som att all min kunskap, alla erfarenheter, all klokskap bara fanns när jag jobbade. Men liksom inte inne i mig. Och nu är jag tacksam. Det gav mig till slut utrymme att reflektera noggrant.
Av alla goda råd jag fick under månaden som gått var det ett jag tog till mig direkt. Värme. Vikten av att hålla mig varm inifrån och ut. Jag behövde höra det jag egentligen redan vet av en fin kollega och vän för att kunna ta det till mig. Så blir det ibland. Vi vet så mycket, känner så mycket, men ibland blir det för tufft att kicka igång en förändring helt på egen hand. Då är det ovärderligt att omge sig med de som ser, lyssnar in och förstår.

Sedan några veckor tillbaka dricker jag nu i stort sett bara varmt vatten och på morgonen har jag en tesked Ghee i det varma vattnet. Huden är smidigare, ögonen är inte lika torra och jag blir riktigt varm inifrån och ut. Killarnas luftvägsinfektion satte sig inte heller hos mig, jag som vanligtvis kan vara känslig för infektioner. Kanske en effekt av att jag smörjer kroppens slemhinnor med hjälp av ghee?
Jag tog mig även i kragen och köpte ett par riktigt varma, mjuka tofflor. Så kom mina älsklingskillar med den finaste varma koftan i födelsedagspresent och den har jag på mig så gott som dagligen : )  På måndag väntar dessutom ännu en härlig lång avslappningsmassage hos den här fina, kloka kollegan.

Men hur vände det? Redan i tisdags kände jag att nedstämdheten började släppa taget. Då var det nog mest i tanken på att november snart är slut som lättade på trycket haha.
I onsdags åkte jag ut till Vaxholm för en arbetsdag med Victoria där vi drog igång ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat. Valpgos, promenad och närande samtal ovanpå det gjorde så otroligt gott!
Så igår kom världens bästa farmor och farfar för att underlätta morgonen då Henry och jag skulle till sjukhuset. Stämningen var glad och de lämnade två superglada twins på förskolan. Henry pratade i sin tur oavbrutet om sina kompisar, deras lekar, bilar och tåg under bilfärden till Huddinge. Sjukhusdagen kom att bjuda på en massa skratt – älskade clowner!! Det blev bland annat en galet rolig ballongtennismatch i rummet på K88, följt av de traditionsenliga 15 bitarna laxsushi till lunch. Henry var så nöjd : ) Att sen få åka raka vägen hem till fika och lek med en fin kompis gjorde att jag hämtade hem en svettig, glad och trött unge vid 18.30. Fred och Lorenz hämtades tidigt på föris av världens bästa mormor och morfar, för två dygn med mys ute hos dem.
Så Henry och jag bäddade vår stora säng med alla familjens täcken och kuddar, lyssnade på Helt Sant i Barnradion och somnade så gott.
Och imorse kände jag det äntligen igen! Pirret i magen, livsglädjen, lyckan, energin – JAG MÅR BRA IGEN.

Livet går ju upp och ned och det är helt i sin ordning. Visste du att de lyckligaste människorna i världen beräknas vara lyckliga ungefär 65% av tiden?
Älskar man inte sådan fakta? Jag gör det : ) Sorg, kris, konflikter, rädslor hör till allas våra liv. Vi behöver dem rent av för att kunna känna lycka sedan! Det är ältandet, grubblandet och slentrianklagandet man ska vara vaksam med. De kan också lära oss mycket, men sådana vanor kan vara mycket svåra att ta sig ur. Men där är ju medveten närvaro det tveklöst bästa sättet för att komma loss. Och hjärtligt skratt. Herrejösses vad skratten gör gott med våra system.

Så vad jag har lärt mig?

  • Att jag nästa år ska hålla novembers veckor luftiga, med mycket få men väl valda aktiviteter
  • Att jag mår väldigt bra av extra mycket värme när vädret slår om och mörkret kommer
  • Att både Henry och jag sover gott med tyngden av fyra täcken över oss
  • Att paus i form av träning under vab-veckor är extremt viktigt för mig
  • Att mitt arbete ger mig ofantligt mycket god energi
  • I november är det extra viktigt att omge mig med roliga människor och se roliga serier

Och så det sista. Många matchar Henry i lågupplöst nivå så vi går nu vidare för en högupplöst typning för att verkligen se om det finns en donator till Henry där ute…! Svindlande.
Men nu är det dags att dra igång arbetsdagen : ) Ses kanske i eftermiddag på Mindful Bliss!

Kramar!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...