Små hälsoknep – tema fötter

Vi börjar med tassarna. Dessa fantastiska fötter som tar oss dit vi vill, som bär oss och sällan gör anspråk på så mycket uppmärksamhet. De finns liksom där, kanske lite bortglömda. Att ge dig själv lite massage på fötterna och rå om huden så att den är hel och mjuk ger en rad positiva effekter på ditt mående. Fötterna är fulla av härliga punkter att trycka på – bara prova dig fram och känn efter. Skarp smärta säger dig att du ska sluta. ”Sköntont” gör däremot gott : )

Du som befinner dig på hemmaplan har ett gyllene tillfälle att vårda dina fötter och därmed även ditt generella välmående. Antingen medan du jobbar eller pluggar, eller som en lugn stunds egenvård. Det har blivit ännu enklare att integrera friskvård tack vare mer tid i hemmet. Här kommer mina två bästa tips!

  1. Uppblåsbart fotbad – när du ändå ska sitta ner en stund kan fötterna få vila i varmt vatten där du är. Jag älskar att ha Epsomsalt och rosmarin i för att pigga upp trötta fötter. Har du tid så fila fötterna försiktigt när du avslutar.
  2. Smörj fötterna ordentligt och dra på dig ett par mjuka strumpor och njut av att dina fötter får en massa näring medan du betar av din arbetsdag. Massagen du ger fötterna när du smörjer dem gör gott för hela dig. Med krämen Skin Food från Weleda kanske även du kommer att uppleva att behovet av annan fotvård helt försvinner – den är otroligt bra!

Med regelbundna fotbad, ett bra badsalt och bra kräm brukar behovet att fila huden på fötterna så småningom försvinna. Med hela friska fötter blir livet ännu lite härligare : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...