Om livet mitt emellan och vaccin

Enligt mig kan man njuta kristaller, meditation, yoga, bra mat (vad det nu är för var och en av oss), kosttillskott med mera och ÄVEN älska vetenskap, behöva medicin och ha en kronisk sjukdom. Man kan känna djup tacksamhet till alla miljoner liv som fantastiska läkare och forskare har räddat genom åren, samtidigt som man väljer att läka kroppen på egen hand i så stor utsträckning som möjligt. Man kan leva ”naturligt” OCH vara vaccinerad. Man kan leva ”naturligt” och äta medicin. Man kan leva ”naturligt” och samtidigt förstå de enorma fördelarna av teknik och elektronik. Att leva naturligt är inte detsamma som att vända verkligheten och vetenskapen ryggen. Eller tro att ett sjukdomstillstånd ska försvinna rent magiskt. För mig är det inte nödvändigtvis naturligt att välja att dö i en sjukdom som det finns bot för. Skulle vi avstå blodtransfusioner till Henry och låta honom dö? Det finns ju människor som tycker det. Bort med de svaga liksom. Det ligger kanske visserligen i vår ursprungliga natur att lämna de ”livsodugliga” för den större gruppens överlevnads skull.
Jag är oändligt glad att de allra flesta av oss vet långt mycket bättre än så idag och att vi ser till att hjälpas åt och dela med oss.

Jag tycker att det är en otrolig rikedom att jag kan ta mina barn och mig själv till min kunniga kinesiolog och samtidigt förstå när vi behöver läkarvård. Jag älskar personligen att få mjuk massage och healing och lever mitt liv med struktur från månens faser. Jag älskar också att läsa om medicin (västerländsk sådan), anatomi, personlig utveckling, ayurveda, traditionell kinesisk medicin, genetik, psykologi och meditationens effekter på hjärnan rent vetenskapligt. Den respekt och ödmjukhet jag känner inför Henrys läkare och sköterskor genom åren är genuin. Men jag står helt klart med ett stadigt ben på friskvårdssidan och ett lika stadigt på den västerlänska medicinens sida.
Ibland väger den ena sidan tyngre än den andra, men jag är helt säker på att det är så balansen skapas. Jag är lika säker på att inte alla håller med mig och öppen för att jag kan ha fel : )

Jag tar långt avstånd från vaccinmotståndare när de tar sig sektliknande former likt SVT-s Vaccinkrigarna, likaså från konspirationsteoretiker och självutnämnda gurus.
Det kräver som sagt en hel del balanserande att välja en mitt emellanväg, speciellt när jag väljer att arbeta med meditation och friskvård : ) Men jag gillar det. Mellanvägen är mycket utvecklande, om än snårig.

Serier som Vaccinkrigarna, dokumentären om Osho, skrämselprogram med konspirationsteorier om livsmedelsindustrin eller världens historia och helgens demonstration är sånt som får mig att begrunda mina egna gränser och värderingar djupt. Det är nyttigt.

Ni är många som undrar hur jag ställer mig i vaccinfrågan eftersom jag jobbar med det jag gör och väljer en medicinfri väg i flera avseenden:

Jag är mycket positiv till vaccin. Jag tacksam för att de finns och för alla miljoner liv de har räddat. Jag är positivt inställd till vaccin, men blundar inte för att de kommer med biverkningar på individnivå. Vinsten på samhällsnivå väger dock mycket tyngre i mina ögon.

Jag kommer att skriva mer om det här. Har du önskemål eller kanske någon fråga som du skulle vilja att jag resonerar kring så hör av dig : )

♡ Nadja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...