Om trygghet och sanningens olika beståndsdelar

Livet är så mycket mer än det vi ser på ytan. Jag får många frågor om Frankrike just nu och det är sant att det var väldigt härligt. Men det finns fler sanningar. En som handlar om hur sorgen så brutalt gör sig påmind mitt bland det vackra. En som handlar om min näst intill desperata hemlängtan efter Fred. Ja, precis, inte lika mycket efter alla barnen utan Fred. En annan som handlar om hur, på riktigt, svårt jag tycker att det är att vara både i min arbetsroll och delvis deltagare på samma gång. Med mera. Jag väljer varsamt vilken sanning jag berättar och när. Men det händer att jag väljer en väg som efteråt inte känns helt sann. Då jag önskar att jag hade vågat ge en vidare bild av mina upplevelser ? så de kommer här. Det bubblar så mycket under ytan och vi hör oftast bara fragment av det stora hela. Och det är okej. Vi kan ta det som en påminnelse om att ödmjukt lita på att vi får höra den del av en sanning som personen mitt emot oss är redo att berätta just nu. Vi behöver inte tvinga fram någonting ? Det är okej att berätta om olika fragment av en sanning för olika personer. Att dela det som känns tryggt, när det känns tryggt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...