Om happy habits och självmedkänsla

När jag pratar om ”happy habits” så menar jag vanor och beteenden som vi medvetet skapar utifrån medkänsla gentemot oss själva och vår omvärld. Happy habits är avsaknad av ego och dömande. Happy habits är när vi rår om vårt eget system, vår kropp och hela organism, för att må och fungera så bra som möjligt. När vi skapar vanor och beteenden som grundar sig på omtanke och kärlek till oss själva, upplever vi ofta en ökad känsla av delaktighet i livet utanför oss. Vi märker att vi i stor utsträckning kan påverka oss själva och ta ansvar för våra handlingar.

När vi fyller på oss själva med återhämtning, näringsrik och god mat, omtanke och kärlek – ja, då ökar våra resurser att ge vidare utan att själva tömmas på energi.

En happy habit kan till exempel vara att tillåta sig att se verkligheten som den är, utan att försköna eller förminska, även när livet inte är på topp. Happy habits betyder alltså inte att man eliminerar stress, sorg, ilska eller oro. Det är inte heller en strävan. Strävan ligger i att skapa trygghet och mod att verkligen se sig själv med en stor portion acceptans.

Happy habits kan vara den ödmjuka förståelsen för att livet innehåller kontraster av alla dess slag och att var och en är ett erbjudande om en möjlighet att utvecklas och lära. Happy habits är även att ta tillfället i akt och fira, stort som smått : )

Varmt varmt välkommen på massage hos mig fredag till söndag hos bästa Yoginis and Friends och ha en fantastisk helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...