Släpp pressen och börja göra

Det gör så gott att släppa pressen. Att släppa förväntningarna, kraven, perfektionen. Ja, att låta egot få vila en stund och bara börja GÖRA 🧡
Jag brukade tro att yoga behövde ske på en vacker plats, fredad från oljud och andra störningsmoment. Jag brukade ha en föreställning om att varje session behövde vara minst en timme. Jag brukade kräva perfektion i mina rörelser och fina yogakläder.
Jag yogar gärna. Men jag kallar det numera rörelse och ser på det som en lek eller mjuk dans med kroppen.
Ibland passar jag på när jag sagt ja till skärmtid till barnen. Ibland bara gör jag några rörelser till dess att någon önskar min uppmärksamhet. Och det funkar!
Jag känner numera noll prestation eller stress kring det ”perfekta”. Och det får mig att göra mer. Våga mer.
Den här nya inställningen får mig att lita på min kropp och veta när det är läge att utmana eller vila. Jag kan lättare acceptera hur varje dag är olika och ger mig olika rörelsemönster och behov. Och det kan ju inte bli mer än fel, eller hur?
Jag yogar i jeans, pyjamas, träningskläder.. ja, i det jag råkar ha på mig för tillfället. Jag gör stärkande rörelser på min yogamatta, på sovrumsmattan, gräset eller golvet. Ibland kommer katter, ibland hör jag grannens hund som skäller. Ibland börjar barnen bråka. Livet pågår helt enkelt – och det ska det ju göra! Jag kan ta ansvar för mitt välmående ändå. Mitt i livet.
Det är fint. Det ger mig glädje 😊 jag rekommenderar det varmt. Bara gör. Det ger en enorm frihetskänsla.
Tack livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...