Mjuka tankar om hösten

”Det som motverkar stress bromsar också det biologiska åldrandet – till exempel meditation, massage, vila och en hoppfull attityd. På den japanska ön Okinawa finns en av världens mest hälsosamma och långlivade befolkningar som har studerats under 25 års tid. Resultaten visar förstås att kosten är oerhört viktig, men det mest intressanta är öbornas avstressande livsstil och starka sammanhållning där man bryr sig om och tar hand om varandra. Det är kanske något för oss stressade västerlänningar som ständigt slår nya rekord i sålda mediciner mot oro, ängslan och depression.”

Ur boken HQ – Den mänskliga helhetssynen av Sanna och Martin Ehdin

Jag fascineras av människorna i Okinawa. Låter dem kärleksfullt påminna mig om värdet av återhämtning, medvetna val och näringsrika relationer.
Låt oss hålla oss varma i höst, inifrån och ut. Låt oss släppa taget om det vi tror är perfekt, så att vi kan se mer hoppfullt och rikt på världen och människorna runt omkring oss. Låt oss omvärdera konceptet gemenskap så att gemenskapen är verkligt varm och inbjudande. Låt oss titta upp, möta andras blick och bjuda på leenden, även när luften är kall och himlen mörk. Vem kan du skänka glädje idag?
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...