Mitt livs viktigaste praktik

Det finns en sak som jag gör varje morgon, året runt sedan flera år tillbaka. Det började spontant en morgon, som en biverkning av många många timmars träning i närvaro. För någon vecka sedan fick jag frågan om det är någonting jag gör varje dag för att må bra. Jag gör flera saker för att må bra, men en sticker ut. Den är livsavgörande i all sin tysta enkelhet. Av allt jag gör för min hälsa är det här grunden, det allting varsamt vilar på.

Varje morgon, precis när jag vaknar, så gör mitt medvetande mig varse att mina andetag har burit mig genom ännu än natt och in i ännu en ny dag.

Jag bedömer inte sömnens kvalitet, mitt mående, förväntningar eller några andra omständigheter, utan noterar bara att mina andetag har givit mig en ny dag i det här livet.

Det är svårt att beskriva kontrasten som den här dagliga tanken är, till de tider då mitt liv har kantats av depression, självmordstankar, sorg och smärta. Medvetenheten om kontrasten gör mig mjuk. Ödmjuk. Ödmjuk inför hur svårt livet kan vara. Lika ödmjuk inför hur vackert och enkelt det kan vara.

Det är en ovärderlig gåva som mitt inre ger hela mig numera. Jag tar den inte för given, men njuter av den korta stund då förundran fyller hela mig.
En dag kommer mitt liv att vara över, det är precis i sin ordning. Men till dess är jag obeskrivligt tacksam att vara just här just nu och ha kraft att verkligen känna mig levande.

Tack livet.

♡ Nadja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...