Jag har en gåva till dig : )

Vill du prova en välgörande kur? Till dig som bokar 2 massagebehandlingar inom en vecka under februari ger jag dig 25% rabatt (på båda behandlingarna). Det här erbjudandet gäller mellan den 5-28 februari oavsett om du bokar hos Yoginis eller Salong Slottsparken. Du kan alltså få två massagebehandlingar i veckan till ett magiskt pris under hela månaden om du önskar : ) Det är min gåva till dig nu när det pirrar av glädje att starta upp min verksamhet på 100%.

Men varför två behandlingar inom en vecka? För att det är en investering i hälsa som få unnar sig och en upplevelse jag unnar dig att erfara.
För att det är otroligt skönt, för att se vad som händer med din inställning till alla veckans dagar och upplevelser när du har två ljuva stunder att se fram emot i kalendern. För att din kropp och själ kommer att tacka dig. För att du är värd att må så bra som möjligt. För att om du fyller på dig med skön energi så kommer du att sprida det vidare till familj, vänner, kollegor och andra du möter.

Min egen hälsofilosofi handlar om att hålla mig så frisk, rörlig, glad och motiverad som möjligt. Att fylla på mig själv med tystnad, njutning och näring varje dag gör att jag kan dela med mig till många utan att själv tappa kraft. Tänk vad vi kan åstadkomma som samhälle när många av oss är i balans och upplever delaktighet, livskraft, motivation och glädje!

Men okej, vad är det egentligen med massage som är så bra? Listan kan göras väldigt lång och jag hoppas att massage kommer att bli en än mer integrerad del av friskvårdsarbetet i Sverige och världen. Det är tydligare än någonsin att vi behöver stärka våra friskfaktorer.
Regelbunden massage stärker hjärnans kapacitet genom de välgörande effekter som medveten och varsam beröring ger. Stress, i synnerhet långvarig stress, påskyndar hjärnans åldrande men massage bromsar de nedbrytande processerna och ger istället stärkande effekter, likt meditation. Regelbunden massage innebär rent fysiskt att kroppens stresshormoner sjunker ordentligt, medan ämnen som dopamin och seratonin ökar. Och det är bra. Väldigt bra.
Dopaminet ger en hälsosam kick för den allmänna motivationen medan seratonin hjälper oss att känna t ex lycka. Regelbunden massage ger alltså en skyddande effekt mot ångest och depression, stress, rädsla och oro. Känslomässig smärta som placerat sig i kroppen kan undan för undan släppa taget tack vare massagens effekt på både kropp och själ. Njutningen och känslan av att unna sig något lyxigt ska inte heller underskattas eftersom det är positiva känslor som sprider sig till flera olika områden i livet. Den kravlösa beröringen i massage ger både vila och positiv kroppskännedom. Jag masserar dig genom glädje, sorg, vila, stress och uppgivenhet. Den mjukare kroppen ger automatiskt nya perspektiv.

Barn som får massage regelbundet har mindre ont i magen och huvudet och upplever mindre oro. Sömnen fördjupas. Men viktigast av allt är att de lär sig om respektfull, varsam och medveten beröring med integriteten intakt. Hur det känns att ta emot gör det lättare att veta hur man ska ge vidare. Något vi vuxna också har stor och värdefull nytta av.

Vill du ha fler anledningar att unna dig massage?
Blodtryck sänks, glädje ökar, smärta minskar, skratten blir fler, motivationen att göra fler bra livsval ökar, kroppens allmänna läkningsförmåga stärks, immunförsvaret stärks, sömnen förbättras, huden stärks, lymfsystemet stimuleras, relationer förbättras, hjärnan håller sig vital, oro minskar, rädslor släpper taget, tacksamheten ökar, sjukfrånvaron minskar. Massage är verkligen en fantastisk komponent i ditt friska(re) och hälsosamma(re) liv : )

Vi är så värda att leva våra bästa liv varje dag!
/ Nadja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...