Giving thanks ?

Jag skulle vilja dela några tankar om tacksamhet idag. Jag upplever förmågan att känna tacksamhet som en gåva och är väldigt förjust i engelskans ”giving thanks”. Det låter så vackert.
Tacksamheten fyller så stora hälsofördelar och är, för mig, en viktig del livet.
Varje gång jag får ett mail med en bokning till massage säger jag tack till dig som har bokat, det är min rutin. Varje gång det kommer in en peng från en Extraordinary Minds medlem, säger jag tack. Varje gång Henry får blod säger jag tack. Varje morgon när jag vaknar säger jag tack. Ibland kan jag säga tack till våra kläder, till huset, till katterna, till musiken, till himlen – ja, du förstår poängen. Jag säger tack till den fina stunden då vi hämtade Fred och Lorenz i skolan igår och stämningen var fylld av glädje med kompisar och härliga föräldrar. Hjärtat svämmar över av tacksamhet för den makalöst fina vård Henry får, med clowner, VR och hans favoritmat.
Tacksamheten gör under för min hälsa. Tacksamheten får mig att tro att det är möjligt att leva ett fortsatt liv fri från depression. Jag upplever att tacksamheten är mina depressiva tendensers raka motsats. Ju mer tacksamhet jag kan känna i det väldigt enkla och vardagliga – desto mer känner jag djup mening, sammanhang, glädje och motivation. Någonting som mediciner aldrig har kunnat ge mig.

Nu när vi har hög och härlig höstluft omkring oss och det dessutom är fredag så skulle jag vilja skicka med en mjuk och glad inbjudan till dig att skriva ner precis allt du är tacksam för och se hur det känns i kropp och sinne när du läser din lista ?

Och kom ihåg. Keep it simple.
Du kan tacka din kropp, dina tår, din frukost, ditt hem, relationer, ja vad som helst. När man väl börjar och håller tacksamheten nära sig, kan det vara så att man kommer på väldigt mycket. Ingenting är för litet och ingenting är heller för stort – tacksamheten dömer inte.

Giving thanks ? Tack livet.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...