Giving thanks ?

Jag skulle vilja dela nĂ„gra tankar om tacksamhet idag. Jag upplever förmĂ„gan att kĂ€nna tacksamhet som en gĂ„va och Ă€r vĂ€ldigt förjust i engelskans ”giving thanks”. Det lĂ„ter sĂ„ vackert.
Tacksamheten fyller sÄ stora hÀlsofördelar och Àr, för mig, en viktig del livet.
Varje gĂ„ng jag fĂ„r ett mail med en bokning till massage sĂ€ger jag tack till dig som har bokat, det Ă€r min rutin. Varje gĂ„ng det kommer in en peng frĂ„n en Extraordinary Minds medlem, sĂ€ger jag tack. Varje gĂ„ng Henry fĂ„r blod sĂ€ger jag tack. Varje morgon nĂ€r jag vaknar sĂ€ger jag tack. Ibland kan jag sĂ€ga tack till vĂ„ra klĂ€der, till huset, till katterna, till musiken, till himlen – ja, du förstĂ„r poĂ€ngen. Jag sĂ€ger tack till den fina stunden dĂ„ vi hĂ€mtade Fred och Lorenz i skolan igĂ„r och stĂ€mningen var fylld av glĂ€dje med kompisar och hĂ€rliga förĂ€ldrar. HjĂ€rtat svĂ€mmar över av tacksamhet för den makalöst fina vĂ„rd Henry fĂ„r, med clowner, VR och hans favoritmat.
Tacksamheten gör under för min hĂ€lsa. Tacksamheten fĂ„r mig att tro att det Ă€r möjligt att leva ett fortsatt liv fri frĂ„n depression. Jag upplever att tacksamheten Ă€r mina depressiva tendensers raka motsats. Ju mer tacksamhet jag kan kĂ€nna i det vĂ€ldigt enkla och vardagliga – desto mer kĂ€nner jag djup mening, sammanhang, glĂ€dje och motivation. NĂ„gonting som mediciner aldrig har kunnat ge mig.

Nu nÀr vi har hög och hÀrlig höstluft omkring oss och det dessutom Àr fredag sÄ skulle jag vilja skicka med en mjuk och glad inbjudan till dig att skriva ner precis allt du Àr tacksam för och se hur det kÀnns i kropp och sinne nÀr du lÀser din lista ?

Och kom ihÄg. Keep it simple.
Du kan tacka din kropp, dina tĂ„r, din frukost, ditt hem, relationer, ja vad som helst. NĂ€r man vĂ€l börjar och hĂ„ller tacksamheten nĂ€ra sig, kan det vara sĂ„ att man kommer pĂ„ vĂ€ldigt mycket. Ingenting Ă€r för litet och ingenting Ă€r heller för stort – tacksamheten dömer inte.

Giving thanks ? Tack livet.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...