Gemenskapens guld

Vi blir starka tillsammans. När vi känner delaktighet, gemenskap och samhörighet utifrån de vi är, inte på grund av vad vi presterar. Så var generös mot dig själv och de du har runt omkring dig, be om hjälp. Sträck ut en hand till någon som behöver, eller be själv om hjälp när du har fastnat. Det är en generös handling att be om hjälp. Generöst därför att du bjuder in andra människor att få känna sig behövda och värdefulla. Generöst eftersom det ofta innebär att du låter en annan person få komma dig riktigt nära.
Ibland behöver vi ta emot en hel del hjälp för att skapa en stabil, trygg grund som ger kraft att orka påbörja den egna förändringen till det nya, mer hälsosamma.
I sköra lägen är all form av förändring fylld av rädsla för det okända, även de positiva. Och det är okej. Så vila i att sen, senare, när du är stark igen, kommer du att kunna ge hjälpen vidare. Men det kan inte stressas fram. Tålamod är a och o.
Och till dig som hjälper – se till att fylla på dina egna resurser ordentligt, så att hjälpen du ger inte blir självutplånande. Ibland behöver du som hjälpare själv ta hjälp för att helhjärtat kunna vara i medkänsla och lyssna utan filter av dina egna rädslor. Filtren av dina förutfattade meningar. Att hjälpa någon annan, så som den behöver bli hjälpt, är så fantastiskt utvecklande.
Det är ett vackert arbete vi gör tillsammans. Det blir vackert när ytorna får krackelera, blandas om och ges nya former så att närheten blir ännu närmre. Vi behöver varandra.
Så vem kan du bjuda in att ta hjälp av idag?
Eller, vem kan du erbjuda din hjälp?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...