Förändringens tid

Igår: ”Så har vi sålt vårt hus. Det känns som om någon stack en nål i ballongen som var jag & luften försvann. Jag är bara tom. Det känns fel. Hade vi inte varit absolut tvungna så hade vi aldrig sålt just nu. Så jag tvivlar på hela tajmingen… med köp, försäljning och flytt. Samtidigt blir det väldigt verkligt att vi faktiskt ska lämna vårt hem, här där så många livstider har passerat på åtta år, och skapa nytt på en ny plats. Pappren är påskrivna och glädjen jag hade sett framför mig är som bortblåst. Så det kan bli. Imorgon är en ny dag”.

Idag. En ny dag, fylld av nya nu. Jag sorterar bland tankar och intryck och lägger märke till att det inte kommer att vara helt enkelt att lämna vårt hem. Mathias och jag flyttade hit i maj 2011, med Henry vilandes i min mage. Det var några veckor innan vi skulle veta att han var sjuk.
Det ryms många livstider inom våra väggar. Renaste glädje, skratt och dans har varvats av kris, sorg och sjukdom. Jag har blivit både gammal och ung här. Men mest av allt har jag blivit rotad.
Den största rastlösheten i mig kom till ro precis här. Något jag aldrig hade trott var möjligt.

I maj 2020 ska jag lovat mig själv att hoppa bomben i den pool som då är vår. Jag tittar på bilderna av rummen som snart kommer fyllas av oss och märker hur något börjar gro. Det är dags att släppa taget om det som varit vårt och gå vidare.
Det är dags att låta drömmar blomma ut i verklighet.
Våga kliva in i det faktum att vi ska flytta till vårt drömhus, våga vara i den kittlande tanken på att skapa nytt och lära känna ett helt nytt område. Det är hög tid att jag känner mig värdig att ta emot den enorma lyxen att ha gott om plats och närhet till vatten. Ödmjuk inför det faktum att det krävs mod att ta emot det som är vackert och gott.
Det är klart dags att göra vårfint här inne i min mentala trädgård och jag tackar tomheten från igår för det nya utrymmet att göra just det.


Hmm.. nu får jag fjärilar i magen ?
Det är dags att skapa ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...