Extraordinär enkelhet

Mina tankar går ungefär såhär:
Livet är svårt. Det innehåller många gånger tuffa stunder, sorg, svek och sjukdom. Det är en del av livet och det är helt okej att behöva ta hjälp av kloka människor och kloka böcker för att ta del av olika sätt att hantera livets olika skeenden. För att bli påmind om att du inte är ensam om dina känslor, kaos och kris. Men framför allt för att komma vidare. Slippa fastna i offerrollen med ältande och grubblande.

Eftersom livet så givet kommer med sina utmanande perioder upplever jag att vi gör helt rätt i att njuta, fullt ut, när vi är i perioder av harmoni, flyt, god hälsa och skön vardag. Och det behöver vara enkelt ♡

Ju mer vi kan sucka av välbehag, uttryckligen njuta av god mat, vackert väder, en fin blomma, härliga sköna kläder i färger vi gillar, ärligt brista ut i ”va gott vi har det just nu!” – desto bättre mår vi ♡ Hela den inre kemin förändras när vi känner genuin glädje och harmoni. Även en kort stund gör nog så mycket. Speciellt när de korta stunderna återkommer ofta.

Njutning ska inte vänta till sen. Vi behöver inte ha uppnått något speciellt för att njuta (men självklart är även njutningen efter en lätt skrämmande prestation otroligt härlig), vi ska aldrig känna skam för att vi har en härlig stund.

För mig personligen fyller njutningen en livsviktig funktion. Varje tillfälle av glädje, njutning och lycka tar mig längre ifrån utmattning, depression och dålig självkänsla. Varje härligt tillfälle fyller mig med hälsa och en skön känsla av samhörighet och egenvärde.
Varje härligt tillfälle fyller mig med kraft att klara av de utmanande stunderna som jag vet är den del av livet. Jag vet också att det är de svåraste stunderna som gör att jag nu kan djupdyka i känslor av tacksamhet, lycka och fullkomlig njutning. Ofta av något så enkelt som att min kropp andas ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...