Små förändringar gör skillnad

Luften börjar bli höstklar och morgonens kyliga undertoner påminner om att vi i förändringen då sommar övergår i höst. En tid för intensiv aktivitet i kombination med värme och vila.

Semestern är kanske inne på sista veckan, kanske har du varit tillbaka på jobbet en tid. Kanske bor det redan nu en stress i kropp och själ när vardagspusslet ska läggas igen. Här kommer jag att skriva mer om hur du kan öka din energi med enkla medel, så att du får gott om verktyg som kan ge mer balans och livskraft.

Så vad kan vi göra för att förenkla och förhärliga den vardag vi lever i? Det kommer jag skriva mer om i höst, men idag vill jag bjuda på kärleksfull inspiration som stärker immunförsvaret. Inspiration till små, små förändringar som kan göra STOR skillnad på sikt. Men hur? Därför att de är i det närmaste retfullt enkla : ) Och sånt tror jag på. För i det enkla bor energi, ork och kapacitet. T ex som att börja ta D-vitamin varje dag. Plötsligt kommer sedan ett infall att hitta på något mer som gör gott, kanske genom att äta ett extra äpple om dagen eller ta sköna promenader utomhus. Och så har du påbörjat en positiv cirkel där du ökar din hälsa.

Kärleksfull inspiration i september

  • Samla på stunder i frisk luft under förmiddagen
  • Unna dig tillskott av Omega 3 och en multivitamin/mineral av bra kvalitet
  • Känn efter i vilka sammanhang och med vilka människor du blomstrar
  • Skaffa dig enklast möjliga frukostvana

För mig funkar smoothie bäst på morgonen. Det är så snabbt och enkelt att göra, samtidigt som det får min mage att göra glädjeskutt. Just nu mixar jag helst två bananer, ett rejält gäng blåbär, körsbär och vatten. Det jag inte orkar dricka upp blir toppen att ha till mellis.

Frisk luft samlar vi bland annat genom att cykla, sparkcykla eller gå till förskolan och skolan.

Kosttillskotten tar hela familjen nu när skolor och arbete är i full gång. Och idag ska jag åka och hämta ett tyngdtäcke till Henry : ) Hoppas att det ska kunna ge honom lite mer ro och lugn sömn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...