Att retirera

Att tillåta sig att vara så som man är, att klara av att acceptera även det där som gnager och inte är ljust och lustfyllt.
Vissa dagar (idag, för min egen del) har jag lagt pluggböckerna åt sidan och försökt få till ett motiverande och positivt blogginlägg. Men det har inte gått. Jag är för trött. Jag håller på att ställa om min kost igen efter en höst och vinter med lite för mycket av det där som bara tjänar lusten i stunden. När jag gör det blir jag trött. Omotiverad och lite nedstämd. Men jag vet att det bara är tillfälligt. Ungefär som när man ska sätta in en medicin och känner av biverkningar de första veckorna.
Maten är min medicin, så jag håller ut. Jag retirerar för dagsformen och väljer att inte tvinga på mig och min kropp några hurtiga fraser eller en lång promenad. Jag äter. Gör det jag måste. Målade en vägg för att jag ville. Gör en översikt av veckan och prioriterar det som verkligen behöver bli gjort. Resten kan vänta. Just idag behöver jag inte ens känna att kalendern är luftig. Jag behöver bara få vara. Osminkad, stundtals ledsen, stundtals irriterad men mest bara så innerligt trött. Det är okej. Det är verkligen helt okej.
Jag vilar i att även det här kommer att passera. För i grunden mår jag bra. Jag kan numera unna mig att retirera när kroppen säger ifrån utan att känna oro inför att en ny depression är på väg. Det är mitt livs största vinst. Att retirera skapar balans. Att retirera skapar kraft.
Att acceptera verkligheten som den är förändrar allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...