Att äga det goda

Det var superhärligt tills Fred trampade i en djup vattenpöl med sin lilla gympadoja och vi fick avbryta utflykten och åka hem. ”Dumma mamma!” hade ju inte tagit med extra skor och stumpor.. Livet : )

Jag kommer från ett möte som gjorde mig så himla glad nu på morgonen! Och JA, jag klappar mig på ryggen, ler stort och ger mig själv en mental high five : ) För det var jag som skrev mailet, formulerade mitt syfte och bad om mötet. Det var jag själv som skapade möjligheten och fasen så härlig den känslan är!

Att våga stå i det positiva och verkligen ge sig själv cred för de goda beslut eller förändringar vi gör, stora som yttepyttesmå, är så himla viktigt!
Vi behöver ge oss själva uppmuntran, belöningar och säga till oss själva att det här ju blev riktigt jäkla skitbra. För när vi ger oss själva erkännande av det som är gott så blir vi mer benägna att fortsätta på den hälsosamma banan, utifrån de förutsättningarna som var och en av oss har. Men vi behöver verkligen våga känna oss BRA. Vi behöver en stark förmåga att känna oss delaktiga i skapandet av våra egna liv.


Att regelbundet reflektera över positiva förändringar är ett väldigt bra sätt att ”impregnera” oss mot misstagen, som ju också är en del av livet. För om vi kan stå stadigt i det som är positivt och ljust, så blir det lite lättare att inte fullkomligt drunkna i skam, hopplöshet eller uppgivenhet när livet händer (som det ju gör då och då) och det går åt skogen med alla våra fina rutiner och hälsosamma vanor. Kan vi äga det vi gör som är gott, så blir det lättare att lära av misstagen, säga förlåt när det behövs och sedan gå vidare. Grundad i insikten om att vi alla gör så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har. Just nu.

Så vad händer om du sätter dig ner, andas och ger dig själv ett par minuter att reflektera över saker som du gör, beslut som du tar, som får dig att må bra? Hur känns det i kroppen? Hur känns det i ditt hjärta?

I eftermiddag ska jag äntligen spela in ett gäng nya meditationer på temat självkänsla och motivation, som du kommer att kunna lyssna på här från och med imorgon.

Men för nu så önskar jag dig en varm och fin dag
?


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relax...